Radio Love Romania - Forum
Pentru a avea acces la acest forum trebuie să vă logaţi !
Conectare

Mi-am uitat parola

Galerie


Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Ultimele subiecte
» Ce te-a facut sa zambesti astazi?
Vin Sept 05, 2014 2:03 am Scris de Irina

» Discutii pur si simplu ;)
Mar Noi 12, 2013 12:11 am Scris de Irina

» Radio Love
Dum Feb 17, 2013 9:20 pm Scris de Irina

» Cerere in casatorie cu final...
Lun Oct 17, 2011 6:14 am Scris de Tony

» Mandrie romaneasca
Mar Sept 27, 2011 9:52 pm Scris de Tony

» Gafe cinematice
Sam Sept 24, 2011 12:35 am Scris de Tony

» Filme ON-LINE
Mier Sept 07, 2011 6:45 am Scris de Tony

» Povestea unei fete care a facut greseala sa se indragosteasca
Mier Aug 03, 2011 2:11 am Scris de angelrain

» Pe patul de moarte...
Vin Iul 08, 2011 8:57 pm Scris de Tony

Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Noiembrie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Calendar Calendar


Clatite Dupa Reteta Bunicii

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Clatite Dupa Reteta Bunicii

Mesaj Scris de Lover la data de Lun Oct 27, 2008 12:01 pm

Ingrediente:


12 linguri pline cu faina
o jumatate de drojdie (12.5 gr)
3 oua
125 ml lapte ptr maia
2 prafuri de sare
5 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
coaja de la 1/2 lamaie razuita
lapte sau apa minerala
100 ml ulei

Preparare:


Punem intr-un vas faina, in mijlocul ei facem o scobitura. Incalzim 125 ml lapte la care adaugam 2 prafuri de sare, si 2 linguir de zahar si drojdia. Se amesteca bine pana drojdia se dizolva apoi se pune in scobitura facuta, si se amesteca cu putina faina pana se obtine o maia mai grosuta. Se acopera si se lasa la dospit cca. 15 minute. Se adauga restul de zahar, zaharul vanilat, coaja rasa de la 1/2lamaie si cele 3 oua. Se amesteca adaugand treptat cate un pic de lapte(sau apa minerala)pana se omogenizeaza bine si nu raman cocoloase. In acest moment punem mai multa cantitate de lapte obtinand o compozitie nici foarte fluida dar nici vascoasa. In aceasta compozitie punem 100 ml ulei amestecam bine si punem tigaia la incins.

La prima clatita punem in tigaie un strop de ulei si cand e bine incinsa punem un polonic mai mic din aceasta compozitie(cca 100 ml sa zicem, dar asta depinde si de tigaia fiecaruia ce diametru are)sucind tigaia in stanga si dreapta pentru ca aceasta compozitie sa acopere fundul tigaii. Se pune inapoi la copt pe flacara si cand vedem ca marginile se desprind usor intoarcem clatita in tigaie.

Eu de obicei le intorc cu un cutit ce are varful rotunjit si mai lat, sau cu o lopatica de lemn le lasam sa coaca si pe aceasta parte si apoi o turnam intr-o farfurie intinsa.

Asezam din nou tigaia la incins si de aceasta data NU MAI PUNEM ULEI ci doar compozitia de clatita o turnam in tigaia incinsa. ( Din acest motiv am spus ca in compozitie punem ulei, in acest fel nu se mai face fumul acela mare in bucatarie cand punem uleiul in tigaia incinsa) Coacem si urmatoarea clatita dupa procedeul de mai sus si continuam tot asa pana terminam toata compozitia preparata.

Clatitele le putem umple dupa bunul nostru plac cu diferite umpluturi ca de exemplu cu dulceata de capsuni, piersici, finetti, ... , branza dulce cu ou si vanilie, le rulam si avem delicioasele clatite.

Fiind facute cu drojdie acestea nu se vor usca si intari asa de repede ca si clatitele facute fara drojdie.

Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa

Pofta Buna !

avatar
Lover
Admin

Sex : masculin Zodiac : Varsator Numarul mesajelor : 52
Localizare : Romania
Reputatie : 182

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum